Hoppa till sidans innehåll

Vill du börja tävla?


Är juniorerna intresserade av att tävla?

KFUM Stocksund är en aktiv klubb som uppmuntrar alla spelare som vill tävla i pingis. Det finns ett flertal möjligheter att tävla, både individuellt och i lag utanför klubbens egna tävlingar, vilka redovisas nedan.  Här får våra spelare möjlighet att träffa spelare från andra klubbar och utveckla sitt spel.

Halltävlingar 

Individuella tävlingar indelade i olika åldersklasser och spelstyrkeklasser

 • Allt från elittävlingar till rena breddtävlingar
 • Åldersklassindelat : Tex Pojkar 12, Flickor 13 etc
 • Spelstyrkeklassindelat: Tex Herrar 5 (H5), Herrar 4 (H4) etc

Lagtävlingar

 • S:t Erikscupen
 • Rookiecupen

Seriespel

 • För juniorer/ungdomar på mer avancerad nivå och vuxna ’pingisvana’
 • KFUM Stocksund har 2021/2022 totalt 8 seielag lag i herr-, dam-, senior- och veteran-serierna.

Halltävlingar

Hur hittar jag  lämplig tävling och klass?

KFUM Stocksund har ett system som innebär att spelaren följer vilka tävlingar som är aktuella på vår hemsida, vilken uppdateras kontinuerligt. Anmälning till respektive tävling görs även denna via hemsidan. Förutom spelarinformation fyller man i vilka klasser man vill deltaga i. I de flesta tävlingar är yngsta deltagarklass P9/F9 (födda 2012), men även P08 existerar. Det finns också klasser indelade efter spelstyrka (t.ex. från H7 till H-Elit) där t.ex. lägsta herrklass (H7) är lämplig för de ungdomar (tjejer och killar) som spelat pingis några år och tävlat en del.

Hur anmäler jag mig?
När spelaren valt tävling och aktuell(a) klass(er) anmäls på hemsidan (tävlingsanmälan), senast kl 18.00 den dag då det är sista anmälan. Klubben sammanställer och skickar in anmälningarna till varje tävlingsarrangör. För anmälningar efter sista anmälan får spelaren själv kontakta arrangören.


Avgifter/betalning?

Anmälningsavgiften står spelaren för, klubben står enbart för licensen som ingår i träningsavgiften. Vid en sk ’drive in’ tävling, eller efteranmälan till en tävling på plats får spelaren betala tävlingsavgift på plats. Annars får klubben fakturan och vidaredebiterar spelaren.

Logi/transport
Logi, transport, ev. tillhörande träningscamp ordnar/bekostar spelaren själv. I regel deltar flera spelare från klubben i samma tävling, så det brukar gå att få till samåkning.

Lagtävlingar

För våra juniorer/ungdomar rekommenderar vi St.Erikscupen alternativt Rookie-cupen. 

 • S:t Erikscupen
  För de som spelat en del pingis 
  3-mannalag, för pojkar/flickor födda 2006-2013
 • Rookiecupen 
  För de som är relativt nya inom pingis 
  3-mannalag, för pojkar/flickor födda 2006-2013

St Erikscupen: Starten sker sedan i höst och det är två matchtillfällen (sammandrag) under hösten och två under våren. På våren sker även ett slutspel per åldersklass där de bästa lagen från varje grupp möts. Varje lag består av tre spelare samt en lagledare, en av spelarnas förälder. Datum finns i dokumentet serieinbjudan, Serieinbjudan.

Rookie-cupen är en tävling liknande St: Erikscupen, som går under våren. Den är avsedd för spelare med begränsad erfarenhet av tävlingsspel och är endast öppen för dem som inte deltagit i S:t Erikscupen.

Uppmuntra våra pojkar och flickor att delta, försök få ihop lag till St Erikscupen eller Rookie-cupen så får ni trevliga helgaktiviteter framöver!

Anmälningsavgifter i seriespel står klubben för.

Har ni frågor kan ni kring St Erikscupen eller Rookie-cupen kontakta:
This is a mailto link

Uppdaterad: 02 JUN 2017 15:00 Skribent: Malin Helgesson

 

VÅRA SAMARBETSPARTNERS:

 

Stiga logo

 

ttexse-1425236438-16

 

TFB_logo.jpg

 

 

Infralogic

Certus

CGE

Postadress:
KFUM Stocksund IA - Bordtennis
C/o Hans Gillior, Silverdalsvägen 117
19138 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: traning.kfumstocksun...