Hoppa till sidans innehåll

Utmaningen tilltar i södra femman

13 JAN 2013 15:46
Efter den knappa förlusten mot VIK-47 i fredags börjar läget bli prekärt för B-laget i Div 5 Södra. Ställningen i toppen är stenhård mellan ledande Tullinge, tätt följd av VIK-47, Boo, Hammarby och Stockan. Hittills har det dock varit ett givande och tagande mellan topplagen, och serien har bara nått halvtid. Mötet mot Tullinge på tisdag blir helt avgörande för om B-laget ska kunna haka på i tätstriden.
  • Skapad: 13 JAN 2013 15:46

I fredags var det en hård fight mot VIK-47 hemma i Norrängsgården. B-laget öppnade förtroendeingivande. Först ut var Rolle mot Ulf (numera kallad "Väggen" Drakenberg. Rolle pumpade och pumpade, men bolluslingen kom hela tiden tillbaka, och Rolle tvingades därför ge sig med 3-1 i set. Mats gick på bordet bredvid ut mot VIKs etta Pedram (med ett outtalbart efternamn). Undertecknad spelade bra och tog greppet genom att vinna första set, Pedram kontrade genom att nära nog nolla Mats i andre setet och vann även de två följande efter jämnt och bra spel. 0-2 underläge, men Martin sitt stabila spel och vann enkelt över Rickard Gillenfalk. Samtidigt svarade John för ytterligare en bragd genom att betvinga Ming Pan, en mycket meriterande seger och John visade att formen definitivt är på uppåtgående. 2-2 efter den första ronden alltså. Först ut i följande omgång var Rolle mot Ming Pa, som dessvärre var för stark denna gång. Lite oväntat 3-2 till VIK. Samtidigt tillfogades Martin sin första förlust i serien så här långt, 0-3 mot Pedram. Det var dock täta set, och Martin behöver knappast skämmas för insatsen mot VIKs bästa spelare, som för övrigt spelat för VIK i Div 3 så sent som i år. Mer väntat avfärdade Mats därefter Rickard tämligen enkelt, och höll därmed spänningen vid liv. Inte heller John lyckades slå igenom "Väggen Drakenberg", och tvingades trots bra spel att ge sig med 3-1. VIK gjorde en taktiksatsning inför dubblarna, och satta sitt bästa par i andradubbeln. Det hjälpte därför inte att Rolle/Martin lekte hem fösrat dubbeln, eftersom Mats/John (trots bra spel) var ett nummer för litet mot Pedram/Ming. Inför sista rundan 6-4 till VIK, och hoppet levde. Pedram tvingade dock genast ned Stockan i brygga genom att tillfoga Rolle tredje förlusten för kvällen. Det hjälpte därför inte att Martin enkelt avfärdade Ming, eftersom Mats i en jämn match fick ge sig mot säkra Ulf Drakenberg. Matchen slutade alltså 8-5 efter bra spel från bägge lagen.

 

För B-laget börjar läget nu bli prekärt, även om vagnen inte är helt avkopplad från tåget. Bortamatchen mot serieledande Tullinge på tisdag blir nu helt avgörande för om B-laget ska ha en chans att avancera till Div 4 nästa säsong, förlust där och vi får nog ställa oss på perrongen och vänta på nästa tåg.  

Skribent: Mats Beckman

 

VÅRA SAMARBETSPARTNERS:

 

Stiga logo

 

ttexse-1425236438-16

 

Candidator

Bitlog

 

 

 

 

 

Infralogic

 

 Elon Bredden

 

 

Upplands Motor

 

 

Certus

 

CGE

Tornet

Postadress:
KFUM Stocksund IA - Bordtennis
C/o Tina Larsson, Sågvägen 14B
19251 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708925100
E-post: This is a mailto link