Hoppa till sidans innehåll

C-laget återtog ledningen i div 6A Norra

11 MAR 2012 10:04
C-laget är uppe på banan igen efter förlusten senast mot Viksjö. I fredags kasserades en säker 8-2 seger hem Sundbyberg, och Stockan återtog därmed ledningen från Täby som tillfälligt gått upp i topp.
  • Skapad: 11 MAR 2012 10:04

Efter förlusten mot Viksjö senast var C-laget i brygga inför fredagens match mot Sundbyberg. Laget kunde dock för första gången på länge köra med ordinarie manskap och känslan var positiv innan match. Sundbyberg har dock också kniven på strupen, och har en hård strid med just Viksjö i bottenstriden. Sumpan kom därför med ett förstärkt manskap, ledda av mycket kompetenta Christoffer Dacke.

 

Pontus gick ut först i en hård batalj mot Niklas Barklund, och vann till sist med 11-9 i skilje. Sundbyberg jämnade dock omedelbart ut genom att Chrisoffer Dacke betvingade Mats i tre raka men jämna set. Stockan skaffade sig dock ett snabbt grepp om läget genom att Fredrik först avverkade Alf Lundegård i tre raka, varefter Gustav också i raka set vann mot Itthiphan Sripakho. Gustav har för övrigt under senare delan av serien vuxit fram som en av de verkliga klipporna i laget, och segern mot Itthi - som normalt representerar Sumpan i A-laget - imponerar. 3-1 till Stockan.

 

Pontus ökade därefter på efter tre raka mot Itthi, och behöll därmed sin fina statistik som hittills obesegrad i serien. Sumpan återskapade dock tillfälligt spänningen i matchen genom att Christoffer spräckte Fredriks nolla efter 3-1 i set. Mats respektive Gustaf fick dock snabbt Sumpan i brygga efter varsin enkel seger, och segrar även i de två avslutande dubblarna satte pricken över i:et; seger till Stocksund med 8-2 och återtagen serieledning.

 

Tåget går nu vidare med match mot Riddaren på måndag, där Jocke Bergström går in och stärker upp i stället för Mats. Vinst där och det är upplagt för en direkt avgörande seriefinal mot Täby den 28 mars, spänningen i gårdagens Schlagerfinal är som en västanfläkt mot den nagelbitare som förväntas om några veckor.

Mats

Skribent: Mats Beckman

 

VÅRA SAMARBETSPARTNERS:

 

Stiga logo

 

ttexse-1425236438-16

 

Candidator

Bitlog

 

 

 

 

 

Infralogic

 

 Elon Bredden

 

 

Upplands Motor

 

 

Certus

 

CGE

Tornet

Postadress:
KFUM Stocksund IA - Bordtennis
C/o Tina Larsson, Sågvägen 14B
19251 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708925100
E-post: This is a mailto link